Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стало відомо, куди прибувають звільненні з Росії кораблі

  • 19.11.2019, 12:56
  • 771

Кораблі "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", які Росія передала Україні, а також буксири "Титан", "Гайдамака" і пошуково-рятувальний корабель "Сапфір" розташовані в Чорному морі приблизно за 30-35 км від південно-західного узбережжя Криму

Такими є дані системи AIS станом на ранок 19 листопада. Як відомо, захоплені судна мали повертатися в порт Одеси, проте потім плани змінилися і вони попрямували до Очакова Миколаївської області.

Командувач ВМС З С України Ігор Воронченко заявив, що катери прибудуть на місце дислокації 20−21 листопада, передає «УНН».

На питання про те, чи планується проведення експертизи суден, він повідомив, що був «зроблений попередній огляд». «Експертиза проводиться відповідними експертними організаціями, що мають відповідні права на це. Вона обов'язково відбудеться, коли вони прийдуть», — додав Воронченко.

За даними експертів, як передає «24», військові судна «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни Капу» йтимуть туди не менш ніж добу. Вони мають бути в порту приблизно 20 листопада о 16:00.

Водночас наголошується, що це море, тому точний час прибуття суден до Очакова спрогнозувати неможливо

Схожі новини