Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Таємниця за сімома замками. Чому і як свариться британська королівська родина

  • 18.11.2019, 20:33
  • 2 344

У британській монархії спалахнув новий переполох. Знову порушила монарший спокій заокеанська невістка Меган Маркл. Разом із чоловіком - принцом Гаррі - вона відмовилася святкувати Різдво у родинному королівському колі.

Як повідомляє ТСН, інтриги сучасних монархів за стінами велетенських палаців захоплюють не менше. Поява Меган Маркл, здається, буквально переполошила весь королівський двір.

Норовливий характер Меган намагалися приховати. Пам’ятаєте оті всі скандали — як від герцогині тікали слуги, бо вона будила їх серед ночі через найменші примхи, або ж першокласного пілота перетворювала на кур’єра з доставки їжі. Вона усіляко порушувала королівські протоколи та багатовікові традиції. У монаршій родині усі негаразди намагаються вирішити тихцем. Та з Меган приховувати все стає дедалі важче. І якщо непорозуміння з обслугою ще можна було зам’яти, через ворожнечу Меган Маркл та Кейт Мідлтон доводиться розводити по різні кути рингу.

На церемонії пам’яті полеглих у двох світових війнах за традицією британці мають відкинути розбрат та незгоди. Навіть політичні опоненти ненадовго забувають про свої суперечки. Та тільки не королівські невістки — герцогині Кембриджська та Сассекська. У центрі Лондона на балкончиках перед меморіалом Кенотаф поруч із королевою Єлизаветою була дружина першого в черзі спадкоємця принца Чарльза — герцогиня Камілла та дружина принца Вільяма Кейт Мідлтон. Меган Маркл опинилась на сусідньому — поряд із маловідомими графинею та сером.

Істинні причини ворожнечі Кейт та Меган — не розкусили поки навіть таблоїди. Та неочікувано на одкровення монарша пара пішла в документальному фільмі британського телеканалу ITV «Гаррі та Меган: африканська подорож», відзнятого під час їхньої нещодавньої мандрівки. Гаррі зізнався, що через чвари дружин стосунки з братом принцом Вільямом у нього погіршилися, бо чекав він від найближчих родичів більшої підтримки Меган. А та з напіввологими очима розповіла в тяжкості її буття в монаршому світі. «Це важко. Не думаю, що хтось це розуміє. Коли я зустріла Гаррі, мої американські друзі були щасливі, бо я щаслива. А от британські… вони були певні, що Гаррі — чудовий, але казали, що не варто з ним продовжувати стосунки, бо британські таблоїди зруйнують твоє життя. Дякую, що питаєте мене, бо мало, хто цікавиться, чи я в нормі», — розповіла Меган Маркл.

Усі напади таблоїдів на Меган як на себе сприймає Гаррі. Він досі вважає журналістів винними в смерті матері принцеси Діани. Начебто через переслідування фотографів її авто потрапило в смертельну ДТП. Гаррі тепер боїться, що це може повторитись і з Меган. «Думаю, це рана, яка досі гноїться. Бути частиною сім’ї, ця роль, ця робота, щоразу коли бачу камеру, щоразу коли чую клацання, щоразу коли бачу спалах, мене це повертає назад. Це найгірше нагадування про те, що її життя було далеким від найкращого», — поділився принц Гаррі.

У королівський родині одкровення Гаррі та Меган сприйняли, м’яко кажучи, без захоплення. У Букінгемському палаці не заведено говорити про особисте. Іще одне королівське табу ця герцогська пара розірвала. Та Гаррі й Меган кажуть, усі проблеми й негаразди переживати з кам’яним обличчям вони не можуть і не хочуть.

Усю ту жовч, яку таблоїди вилили на Гаррі та Меган, пара збирається відбілювати в судах. Поки ж на різдвяно-новорічні свята беруть паузу й тікають від спалахів, камер та й навіть королівської родини. Свята провести хочуть у Сполучених Штатах разом із мамою Меган.

Гра, яка розігрується в Букінгемському палаці, схоже не снилася навіть голлівудським сценаристам. Попереду не лише війна з таблоїдами, а й виборювання громадянства. Меган досі без британського паспорта, хоча клопотання про громадянство подала ще два роки тому. Офіційно пояснюють, мовляв, ніяких поблажок — усю процедуру герцогиня Сассекська має пройти як і решта мігрантів-прохачів. І навіть доводити щирість її стосунків із Гаррі — як-то показати листування, телефонні розмови, спільні фото з відпусток та авіаквитки. Може й тому Меган дозволяє собі стільки вольностей та відвертостей — бути невісткою королеви, все ж таки не те саме, що її підданою.

Схожі новини