Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У холодний Новий Розділ замовили “фронтові” трансформатори

Через аварійне відключення енергомережі у Новому Роздолі, яке спричинено надмірним використанням обігрівальних електроприладів, вирішено забезпечити це місто мобільними трансформаторами, аналоги яких  використовують на сході країни, у зоні проведення Операції Об’єднаних Сил.

Таке рішення ухвалив радник першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Едуард Кругляк, якому за дорученням керівництва цієї компанії доручено «розрулити» надзвичайну ситуацію у Новому Роздолі із відсутністю тепла і гарячої води. «Такі трансформатори можна підключати до кількох окремих багатоповерхових будинків у нашому місті, і тим самим значно розвантажити стаціонарну підстанцію, яка зараз не витримує навантаження», — сказала кореспондентові «Високого Замку» в.о. мера Нового Роздолу Ірина Кравець. — Трансформатори уже у дорозі до нашого міста".

«ВЗ» уже повідомляв, що внаслідок надмірного використання електричних обігрівальних приладів у Новому Роздолі з ладу вийшла трансформаторна підстанція № 19 у мікрорайоні «БАМ». Через це на вулицях Лесі Українки і пр. Шеченка у часи пік запроваджено віялове відключення електроенергії, його періодичність — чотири години.

Схожі новини