Передплата 2024 «Добрий господар»

У ДБР створили підрозділ із розслідування справ Майдану

  • 18.11.2019, 17:35
  • 593

У Державному бюро розслідувань створено підрозділ з розслідування злочинів, вчинених під час масових протестів у 2013-2014 роках.

Про це повідомив директор ДБР Роман Труба у своєму Телеграм-каналі, передає УНІАН.

«У ДБР створено підрозділ з розслідування злочинів, вчинених під час масових протестів у 2013−2014 роках — ми відібрали кращих, професійних слідчих, які ефективно працюватимуть над „справами Майдану“ далі», — зазначив він.

За словами Труби, як тільки ГПУ завершить усі процесуальні дії та передасть до ДБР матеріали кримінальних проваджень, слідчі Бюро приступлять до роботи. Він нагадав, що 20 листопада ГПУ завершує досудове розслідування у всіх кримінальних провадженнях.

«Після цього вони мають 3 місяці для того, щоб нам їх передати. Наразі в прокуратурі триває інвентаризація матеріалів, як тільки колеги її завершать, ми готові розслідувати «справи Майдану», — додав Труба.

Зазначимо, що через те, що Верховна рада не проголосувала необхідні поправки в закон про ДБР, які б дозволили продовжити розслідування, слідство в справах Майдану зупиниться з 20 листопада. Раніше повідомлялося, що в ГПУ створили Департамент процесуального керівництва у кримінальних проваджень про злочини, скоєні на Майдані в 2013—2014 роках.

Схожі новини