Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Новому Роздолі запровадили “віялове” відключення електрики

Жителі Нового Роздолу, які від початку опалювального сезону потерпають від нестачі тепла і гарячої води, мають тепер серйозні проблеми і з електропостачанням.

Через масове застосування електронагрівальних приладів різко зросло навантаження на мережу. Внаслідок цього виходять з ладу трансформатори, у багатьох будинках горить електропроводка. У місті запроваджено почергове, «віялове», відключення струму періодичністю чотири години.

Внаслідок непомірного перевантаження енергомережі у суботу вийшла з ладу трансформаторна підстанція № 19 у мікрорайоні «БАМ». Через це дві останні ночі тисячі новороздільців з вулиць Лесі Українки, проспекту Шевченка, які грілися електрикою, провели у холодних квартирах. На ранок понеділка підстанцію вдалося відремонтувати, світло подали. Однак з настанням вечора, коли обсяг споживання світла зросте, цей об’єкт знову може вийти з ладу.

Виконувач обов’язки міського голови Ірина Кравець звернулася до новороздільців із закликом заощаджувати електроенергію — відмовитися від користування електрочайниками, мікрохвильовками, мультиварками та іншими електроприладами, які можна замінити газовими печами.

— Наші електрики слідкують за рівнем навантаження на енергомережу, і у разі надзвичайної ситуації готові вимкнути світло у чотирьох багатоповерхівках, — сказала пані Ірина кореспондентові «Високого Замку». — «Віялове» відключення будемо вимушено застосовувати доти, поки наші містяни не перестануть перевантажувати мережу. На кризову ситуацію очікуємо ввечері.

Схожі новини