Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія передала українській стороні кораблі, - МЗС РФ

  • 18.11.2019, 13:10
  • 568

Передача українській стороні трьох кораблів ВМФ, захоплених в районі Керченської протоки, відбулася, повідомили в МЗС РФ.

Про пише УНН.

«18 листопада відбулася передача українській стороні трьох кораблів ВМФ України, які в листопаді 2018 р порушили кордон Російської Федерації в ході навмисній провокації Києва в районі Керченської протоки і були затримані російськими правоохоронними органами», — вказано у повідомленні відомства позицію Москви щодо захоплення українських суден біля окупованого Криму.

У МЗС РФ також вирішили заявити, що: «Зазначені кораблі є речовими доказами кримінальному процесі, який триває у Росії, про незаконний перетин нашого кордону. Їх передача на відповідальне зберігання українській стороні стала можливою у зв’язку з тим, що російські компетентні органи завершили необхідні слідчі дії щодо кораблів і їх знаходження на території Російської Федерації для продовження кримінального процесу не потрібно».

Раніше джерело в силових структурах повідомляло російському агентству ТАСС, що російська сторона почала передачу Україні двох катерів і буксира.

За його словами, процес займе декілька годин. «Вона (передача) проходить згідно з досягнутими домовленостями. Передача відбувається в 30 км від мису Такіль та забере орієнтовно кілька годин», — відзначило джерело.

Схожі новини