Передплата 2024 «Добра кухня»

Міністерка освіти Новосад розповіла про запровадження системи опорних шкіл в українських селах

  • 18.11.2019, 10:34
  • 816

Міністерка освіти України Ганна Новосад розповіла про впровадження опорних шкіл.

Про це повідомляє ТСН.

«Ми закладаємо першу нову субвенцію, яка називається „Спроможна школа для кращих результатів“ — це 3,5 млрд гривень, які ми плануємо спільно з областями витратити на підтримку опорних та великих шкіл», — розповіла Новосад.

Міністерство хоче вирішити таку проблему: «В Україні є дуже багато маленьких шкіл, особливо в сільській місцевості, які як правило надають не високу якість освіти, і якщо ми будемо зберігати таку ситуацію, то ми і далі будемо обмежувати наших дітей в їхньому праві на якісну освіту. Власне ми хочемо допомогти регіонам через інструмент створення опорних шкіл — це школи, які є якісними, то яких є підвезення, дати їм можливість цю якість освіти у сільській місцевості підвищити».

«Тому ми спрямуємо кошти для облаштування опорних шкіл, подекуди це буде будівництво або з нуля, або завершення, тих об'єктів, які вже є на стадії будівництва, але також паралельно будемо підтримувати не лише великі школи», — зазначила міністерка.

За її словами, підвезення до опорних шкіл обов'язково буде.

«Ми маємо кошти, які ми віддамо на місця для того, аби вони закупили автобуси», — додала вона.

Нагадаємо, 2016 року повідомлялося, що в Україні показово відремонтують та обладнають 24 пілотні В Україні показово відремонтують та обладнають 24 пілотні опорні школи В Україні показово відремонтують та обладнають 24 пілотні опорні школи опорні школи.

Схожі новини