Передплата 2024 «Добра кухня»

Борис Джонсон зустрівся з колишнім агентом КДБ після отруєння Скрипалів — ЗМІ

Нинішній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зустрівся з колишнім агентом КДБ, російським мільярдером Олександром Лебедєвим через місяць після отруєння Скрипалів

Про це пише The Guardian.

Зустріч пройшла в Італії в квітні 2018 року відразу після саміту міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі, організованого через отруєння колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

На той момент Борис Джонсон очолював МЗС Великої Британії.

За даними видання, він був запрошений на приватну вечірку в околицях Перуджі сином Лебедєва — Євгеном.

The Guardian ще у вересні повідомляло про зустріч Джонсона з Євгеном Лебедєвим. Але тоді Олександр Лебедєв заперечував зустріч з Джонсоном.

Однак зараз офіційний представник Лебедєва визнав, що зустріч Джонсона і Олександра Лебедєва дійсно відбулася. За його словами, в цьому немає нічого незвичайного.

Невідомо, що обговорювали і як довго тривала зустріч Олександра Лебедєва з Джонсоном.

59-річний медіа-магнат з Росії володіє британськими газетами Independent і Evening Standard. У радянські часи був агентом КДБ, працював у відділі зовнішньої розвідки.

Нагадаємо, 4 березня 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок в британському Солсбері.

Схожі новини