Передплата 2024 ВЗ

Суперкар Bloodhound розігнався до швидкості понад 1000 км/год

  • 17.11.2019, 20:15
  • 818

Британський реактивний автомобіль Bloodhound під час випробувань у Південній Африці у суботу досяг швидкості 1010 км/год.

Такої швидкості йому вдалося досягти на реактивному двигуні, водночас конструкція автомобіля передбачає використання також і ракетного двигуна, повідомляє ВВС Україна.

Його планують встановити наступного року, і тоді стрілоподібна машина матиме усі шанси побити чинни світовий рекорд наземної швидкості, який становить 1228 км/год.

Його встановив 22 роки тому інший британський автомобіль, Thrust SSC. За його кермом був той самий водій, який у суботу керував Bloodhound — пілот Королівських ВПС Британії Енді Грін.

«Стабільність і впевненість, які (Bloodhound. — Ред.) надає мені як водію — свідчення років інженерної майстерності світового класу, яку вкладали у нього усі члени команди, колишні й теперішні», — сказав він.

Він додав, що авто має усі шанси встановити світовий рекорд наступного року.

Високошвидкісні випробування Bloodhound проходять на Північному мисі Південної Африки — на Хекскін-Пан, широкій і рівній частині пустелі.

Як і на попередніх заїздах, свій суботній ​​рекорд Bloodhound встановив рано вранці. У це час доби температура повітря найнижча, що дозволяє реактивному двигуну винищувача Eurofighter, який стоїть у Bloodhound, дуже швидко розвивати тягу.

Швидкість 1010 км/год, якої досяг суперкар — вища за типову крейсерську швидкість літаків, а Bloodhound вдалося розвинути її на землі. Наприклад, винищувач, що рухається злітно-посадковою смугою, піднявся би у повітря задовго до того, як досяг би такої швидкості.

Датчики на Bloodhound показали, що повітряний потік під автомобілем під час руху був надзвуковим. Лакофарбове покриття на відстані 3 м від передніх коліс було знищено.

У команді кажуть, що на цьому досягненні вони завершують поточний етап випробувань і повертаються до Англії.

Схожі новини