Передплата 2024 «Добрий господар»

"Слуга народу" Шевченко заявив, що жителів східних регіонів змушують говорити українською

  • 16.11.2019, 16:58
  • 1 066

Депутат президентської партії "Слуга народу" Євген Шевченко заявив, що жителів східних регіонів України у примусовому порядку змушують розмовляти українською мовою.

Таку заяву він проголосив у шоу «Народ проти» на телеканалі ZIK. На думку Євгена Шевченка, жителі Східної України змушені говорити українською мовою, хоч вони і російськомовні. Бо їх змушують забути про свої корені, культурні цінності, передає OBOZREVATEL

«Це веде до примирення у нас? Це веде до добробуту в країні?», — зазначив Шевченко.

Також він додав, що Україна — багатонаціональна країна, в якій живе багато російськомовного народу. Як приклад, він навів греків, болгар, євреїв і самі росіян.

«Я зробив запит в національну комісію щодо того, щоб вони дали свою правову оцінку „5 каналу“, так як вони це транслювали, вони зробили записи. Я вважаю, там є ознаки міжнаціональної ворожнечі за територіальною ознакою. Я у своєму зверненні все чітко написав. Я боровся і буду боротися з тими людьми, які провокують міжнаціональну ненависть, ворожнечу і неприйняття інших людей за расовою приналежністю, мовною, територіальною та національною. Це мої абсолютні переконання», — додав депутат.

Його оппонент на шоу Олег Синютка порадив нардепові ніколи не користуватися темниками Кремля, а також наголосив, що у команді «Європейської солідарності» не було жодного заклику до расової або міжнаціональної ненависті.

«Я дійсно виступав на росТБ, але де я там казав, що йде громадянський конфлікт? Я там захищав Україну і говорив, що вона має бути рівноправної, що її треба поважати, що наша армі вже не та, що була, вона сильна. Я говорив, що коли ми не будемо ділити по мові людей, ми будемо сильними», — сказав Шевченко.

Схожі новини