Передплата 2024 ВЗ

"Путін хоче накинути на Україну Донбас, як нашийник", - Сенцов

  • 16.11.2019, 14:12
  • 566

Сенцов вважає. що успішної інтеграції Донбасу за влади Путіна не буде

Український режисер та колишній російський політв’язень Олег Сенцов вважає, що президент Росії Володимир Путін не хоче дарувати окупований Донбас Україні, а накинути його, як нашийник.

Про це режисер розповів в інтерв’ю BBC Україна, передає УНІАН

«…Путін не хоче його (Донбас — УНІАН) подарувати — „заберіть назад, я втомився“. Це не зовсім точний образ. Він хоче накинути його на Україну як нашийник. І смикати за нього, щоб зробити з України такого собі хатнього, слухняного собаку. Але так не вийде. Наша країна — не собака. Ми слухатися нікого не будемо, а таку людину й поготів. Ми — вільний народ і самі вирішуємо свою долю», — заявив Сенцов.

На думку Сенцова, повернення Донбасу на умовах Путіна нічого не дасть: будуть сепаратисти, російські війська і контроль території без контролю України.

«Де-юре це вже буде нібито Україна. Піднімуть українські прапори, вважатимуть, що це частина України, яку вона не контролюватиме. Відповідно, можна знімати санкції з Росії, говорити, що Росія все виконала, все добре, але Україна на це не йде», — додає він.

Водночас Сенцов зауважує, що у перемовинах немає нічого поганого, бо вони — краще, ніж війна.

«Якщо Зеленському вдасться повернути наших полонених і припинити бойові дії, я скажу, що у нас найкращий президент, тому що це дійсно важливе завдання. Якщо він це зробить — буде дуже добре. А успіх інтеграції Донбасу при владі Путіна — ну, це неможлива річ. Так не буде», — наголосив режисер.

Схожі новини