Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вчені назвали серйозну небезпеку у відмові від хліба

  • 15.11.2019, 20:36
  • 845

Вчені змогли довести, що виключення з харчування вуглеводів дуже небезпечне.

Про серйозну небезпеку багатьох дієт лікарі розповідають досить часто. Це підтверджують численні дослідження. Черговий доказ, що худнути за допомогою дієт — це пряма дорога на лікарняне ліжко, знайшли вчені з США, повідомляє Ukrhealth, передає УНІАН

В рамках дослідження фахівці вивчили понад 13 тис. історій хвороб, які заповнювалися протягом 20 років. Проаналізувавши стан здоров’я цих пацієнтів, вчені встановили, що люди шкодили самі собі. Вірячи в те, що низьковуглеводні дієти призводять до зниження рівня інсуліну, люди вбивали власне серце.

Вчені змогли довести, що виключення з харчування вуглеводів дуже небезпечне. Недостатнє вживання в їжу крохмалистих овочів (наприклад, картоплі), каш, хліба і фруктів призводило до появи миготливої аритмії. Через це порушення нормальної роботи серця люди відчували частий пульс, запаморочення, постійну сильну втому, проблеми з диханням.

Кардіологи вважають, що це відбувалося через відмову від продуктів, які мають протизапальні властивості. Через що в передсерді відбувався запальний процес, який приводив до розвитку небезпечної аритмії. Небезпека ще в тому, що часто люди навіть не знали, що у них розвинулася миготлива аритмія, бо недуга розвивалася без симптомів.

Коли хвороба діагностувалася, було вже пізно, адже через порушення виникали серцева недостатність, інсульт та інші небезпечні хвороби серцево-судинної системи.

Схожі новини