Передплата 2024 «Добра кухня»

"Зеленський має припинити принижуватися перед Путіним", - Гончаренко

  • 15.11.2019, 18:57
  • 505

Президент Зеленський витрачає час на гонитву за Путіним і ефемерну зустріч з ним, принижуючи себе і Україну. Зеленський має зосередитись на розбудові та зміцненні співпраці з міжнародними партнерами нашої держави, а не виконувати чергову путінську забаганку

Про це депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко сказав у коментарі журналістам.

«Мені здається, що Зеленському треба припинити принижувати себе і країну цими спробами зустрітись із Путіним будь-де, будь-як. Бо Путін просто знущається над ним, а це означає, що знущається і над нами», — наголосив депутат.

«Вчора Путін фактично висунув нову вимогу — закон про особливий статус Донбасу, погоджуйте його з ЛНР, ДНР, продовжуйте його термін, а без цього — немає сенсу зустрічі», — додав депутат.

Політик нагадав, що спочатку говорили, що зустріч у Нормандському форматі буде у вересні, потім у жовтні, потім в листопаді. «Я почув вчора Путіна і зрозумів, що вона буде дуже не скоро», — зауважив він.

«Це — реально велика проблема. При цьому все нові і нові вимоги Путіна: спочатку „формула Штайнмаєра“, а насправді „формула Путіна“; потім розведення — Україна розводить війська. Це Путін просто так „розводить“ Україну. Сьогодні ще нова вимога», — підкреслив Олексій Гончаренко.

Депутат також зазначив, що президенту Зеленському треба змінювати свою позицію в цій історії і починати вибудовувати іншу стратегію. «Потрібно починати вибудовувати військовий альянс зі Сполученими Штатами Америки. Це є абсолютно можливим. Я зробив на нього звернення, яке підписали багато депутатів, що нам потрібно вимагати статусу основного союзника поза НАТО», — наголосив політик.

За його словами, такий статус мають 18 країн, остання країна, яка його отримала в цьому році — Бразилія. «І Україна могла би бути однією з таких країн. Треба над цим працювати», — вважає Олексій Гончаренко.

Водночас він констатував, що поки що жодного руху в цьому напрямку українська дипломатія не робить. «І це помилка», — зазначив він.

Схожі новини