Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рада попередньо схвалила скасування державної монополії на виробництво спитру

  • 15.11.2019, 15:14
  • 466

За відповідне рішення проголосували 293 депутати (при необхідних 226 голосах)

Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект про лібералізацію в сфері виробництва спирту і скасування державної монополії на галузь.

Як передає УНІАН, за відповідне рішення проголосували 293 депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів. Крім того, 251 депутат (при необхідних 226) проголосував за скорочення термінів підготовки законопроекту до другого читання. Згідно з пояснювальною запискою, законопроект з 1 січня 2020 року скасовує державну монополію на виробництво спирту з метою вивести ринок спирту з тіні.

Крім того, він надає можливість суб'єктам господарювання будь-якої форми власності виробляти і продавати спирт за наявності відповідної ліцензії. Також проект закону передбачає повну лібералізацію експорту спирту.

Згідно з документом, експорт спирту етилового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового зможуть здійснювати суб'єкти господарювання, які отримають ліцензію на виробництво.

При цьому для захисту вітчизняного товаровиробника законопроектом передбачено, що імпорт спирту до 1 січня 2022 року зможуть здійснювати лише уповноважені Кабінетом Міністрів України підприємства.

Схожі новини