Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гепрокурор сподівається на розкриття справи Шеремета, а знайти замовників вбивства Гонгадзе вважає малоймовірним

  • 15.11.2019, 08:57
  • 484

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає, що знайти замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе малоймовірно. Щодо справи вбивства Павла Шеремета, то генпрокурор сподівається на розкриття злочину

Про це йдеться у інтерв’ю Рябошапки для «Настоящее время», передає Українська правда

«Це, мабуть, одна з тих справ (справа Гонгадзе — УП), де суспільству можна або потрібно давати відповідь, і я не думаю, що суспільству ця відповідь сподобається.

Я вважаю, що дуже складно буде тут досягти процесуального результату і вийти на замовників практично через 20 років після скоєння злочину. Злочин розслідується 20 років різними прокурорами, заступниками прокурорів, багато було втрачено, багато було зроблено так, щоб потім нічого не можна довести. Звичайно, ми будемо намагатися фіналізувати розслідування щодо замовників. Але, чесно кажучи, це буде неймовірно складно. Малоймовірно. Розслідування справи про замовників триває."

Рябошапка додав, що має на увазі, що суспільству іноді варто говорити, що прогресу у розслідуванні справи вбивства засновника «Української правди"немає. «Або ж розслідувати ще 20 років та годувати суспільство обіцянками».

Щодо справи Павла Шеремета, то генпрокурор висловив надію на розкриття злочину найближчим часом. За його словами, затримані раніше ветерани АТО, Владислав та Інна Грищенко, затримані не у зв’язку із розслідування вбивства журналіста. Він додав, що їх причетність до вбивства перевіряється так само, як і іншого кола осіб.

«Поки що (не розкрита справа вбивства Шеремета — УП). Але тут моє сприйняття прямо протилежне. Я думаю, що ми його розкриємо.

Можуть бути, а можуть і не бути (причетні Грищенки до справи Шеремета). Але затримані вони по іншій справі. Не у зв’язку з Шереметом. Ми ж не можемо сказати, що зараз відбувається в цьому кримінальному провадженні.