Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Гаазі відбудеться суд над Гіркіним та іншими терористами Путіна: названа дата

Навесні в Гаазі відбудеться суд у справі катастрофи рейса МН17, де обвинуваченим буде проходити колишній ватажок "ДНР" Ігор Гіркін.

Про це повідомляє obozrevatel з посиланням на телеграм-канал російського журналіста Олексія Венедиктова, якого називають «зв'язковим» глави Р Ф Володимира Путіна.

За його словами, серед обвинувачених крім Гіркіна буде ще троє: Сергій Дубинський, Олег Пулатов, Леонід Харченко.

«Будуть притягнуті до кримінальної відповідальності в зв'язку з ймовірною причетністю до краху авіалайнера рейсу MH17. Кримінальна справа буде розглядатися в окружному суді міста Гааги», — написав Венедиктов.

За його словами, перше судове засідання відбудеться 9 березня 2020 року о 10:00 за центральноєвропейським часом.

Сергій Дубинський («Похмурий») — відставний офіцер ГРУ РФ. За версією слідства — ключова фігура в організації транспортування «Бука» з Донецька в селище Сніжне, звідки був зроблений постріл ракетою.

Олег Пулатов — підполковник запасу ВДВ армії Росії. Ймовірно, був причетний до охорони установки «Бук» на місці пуску на південь від Сніжного.

Леонід Харченко — громадянин України, командир розвідпідрозділу «ГРУ ДНР». причетний до охорони установки «Бук» в районі місця пуску на південь від Сніжного. Не виключено, що координував транспортування «Бука» з Донецька до місця пуску і подальшу евакуацію «Бука» з місця пуску назад в Росію.

Схожі новини