Передплата 2024 «Добрий господар»

На Житомирщині чоловік намагався спалити колишню дружину і її шістьох дітей

  • 14.11.2019, 20:14
  • 569

На Житомирщині в селі Мала Горбаша у власній оселі ледь не згоріла багатодітна родина. Двох синів та чотирьох донечок жінка дивом устигла винести надвір.

Незабаром з'ясувалося: їхню хату підпалили і зробив це колишній чоловік, повідомляє ТСН.

Три стіни та напівзруйнований дах — все, що лишилось від будинку, де жила багатодітна родина. Хата спалахнула о п'ятій ранку, жінка із шістьмома дітьми спали усередині. Від тріскоту вогню прокинувся старший син це і врятувало родину. Хлопець вибіг на вулицю, побачив вогонь і почав розштовхувати матір. «В неї істерика була, це добре, що син старший і вони дітей повиносили звідти. Люди допомагали гасити, всі ж жаліють, це ж шестеро дітей», — каже сусідка.

Дітей від 5 до 16 років жінка вчасно витягла на двір. Ще кілька хвилин, кажуть рятувальники, і родина могла б загинути. Вогонь знищив усі особисті речі та зруйнував хату. Жити родині нема де. 32-річну матір та її шістьох дітей тимчасово оселили у лікарні. Вони досі не можуть оговтатись від нічних подій.

Версій пожежі у поліції спочатку розглядали кілька — врешті зупинились на одній — підпал. Бо ж неподалік хати знайшли пляшку з запальною сумішшю. «Знайдено пляшку з різким запахом пального. До того ж є свідки, які того вечора бачили поблизу будинку колишнього чоловіка заявниці», — каже пресофіцерка Новоград-Волинського райвідділу поліції Інна Вовченко.

В тому, що спалити її разом із дітьми хотів саме колишній співмешканець, жінка навіть не сумнівається. Каже, кілька місяців тому вигнала його з хати. «Вигнала я його з хати, бо сусідку пограбував. Погрожував. Він вперше мені сарай спалив і казав ще „ти дальше в мене згориш“. Але ми думали, що просто говорить, ми ж до такого не думали», — розповідає жінка.

Чоловіка затримали, він у підпалі зізнався, найближчим часом йому обиратимуть запобіжний захід. Його вчинок шокував соціальні служби. Там кажуть, хоч діти були не його, а від першого шлюбу жінки, він про малих піклувався. Родина була благонадійна. Нині з двома братами та чотирма сестричками працюють соціальні педагоги, намагаються заспокоїти малих. Але поки повертатись їм нікуди. Під зиму родина залишилась не лише без житла, а й без теплих речей. Одяг та хоч якісь гроші на відбудову хати їм намагаютсья зібрати сусіди та знайомі.

Допомогти родині можна за реквізитами — ПриватБанк: 5 168 757 378 242 350 Рижук Ганна Іванівна

Схожі новини