Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У вчительки початкових класів однієї із шкіл Львова виявили відкриту форму туберкульозу

  • 14.11.2019, 19:14
  • 1 080

Медики діагностували у У 25-річної вчительки початкових класів львівської ЗСШ №78 діагностували відкриту форму туберкульозу.

Про це повідомляє ZAXID.NET, посилаючись на завідувачку відділення особливо небезпечних інфекцій міського відділу Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Ганну Павлів.

За її словами, у серпні жінка проходила медогляд, під час якого жодних проблем зі здоров’ям в неї не виявили. Запідозрила хворобу сімейна лікарка, до якої вчителька звернулася зі скаргами на здоров'я. Згодом у фтизіатричному диспансері після ретельного обстеження підтвердили: у вчительки відкрита форма туберкульозу.

«Учителька захворіла 24 жовня. Цього ж дня вона звернулася до сімейного лікаря зі скаргами на погане самопочуття, підвищену температуру тіла. Їй зробили рентген і запідозрили туберкульоз. 25 жовтня вчительку ретельно обстежили у фтизіатричному диспансері, де і підтвердили відкриту форму туберкульозу. Її відразу скерували у лікувальний заклад», — розповіла Ганна Павлів.

Про хворобу вчительки повідомили директору школи. В приміщенні школи декілька разів провели дезінфекцію, усіх дітей обстежили, жодної хворої дитини немає. В школі також провели батьківські збори за участю медиків. У школі стверджують, що всі вчителі раз на рік проходять медогляд.

Учителька, що захворіла, останній медогляд і флюорографію проходила 16 серпня 2019 року і була допущена до роботи до 2020 року. Вона не кашляла, не ходила на лікарняні. Директор Центру легеневого здоров’я, головний експерт з фтизіатрії департаменту охорони здоров’я ЛОДА Любомир Рак повідомив журналістам, що флюорографія могла і не показати захворювання. Існують приховані форми, які не виявляються за допомогою рентгену, а за сприятливих умов хвороба швидко прогресує.

Схожі новини