Передплата 2024 «Добра кухня»

"Єдиною альтернативою будь-яким домовленостям, в яких фігурує Росія, є тільки членство України в НАТО", - Петро Порошенко

  • 14.11.2019, 15:33
  • 794

Гарантувати національну безпеку України може тільки один документ, це Вашингтонський договір, який у 1949 році став установчим документом створення Північноатлантичного альянсу.

Про це п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко сказав журналістам, коментуючи заяви міністра закордонних справ Вадима Пристайка щодо перспективи Мінських домовленостей, передає пресслужба партії.

Петро Порошенко наголосив, що фракція «Європейської Солідарності» запропонувала парламенту ухвалити відповідну постанову про підтримку намірів України отримати План дій щодо членства в НАТО, щоб чітко зафіксувати позицію нової української влади і отримати відповідні гарантії з боку Альянсу.

«Єдиний документ, який гарантує безпеку будь-якої держави-члена — це Вашингтонський договір. Саме тому фракція „Європейська Солідарність“ зробила заяву у Верховній Раді. І заява полягала не в тому, що давайте подамо ще одну заявку на отримання Плану дій щодо членства в НАТО. Ви маєте отримати рішення НАТО. Ми кажемо — реальні терміни 22−23 роки. Але заявити, що ми прагнемо і боремося за підписання Плану дій щодо членства в НАТО, треба сьогодні», — наголосив лідер «Європейської Солідарності».

«Саме План дій щодо членства в НАТО відкриває єдино можливі перспективи щодо постійного членства України у НАТО. Це — і тільки це є механізмом захисту національних інтересів і національної безпеки держави», — переконаний Петро Порошенко.

Схожі новини