Передплата 2024 «Добра кухня»

Затриманий у Польщі ветеран АТО Ігор Мазур повернувся до України

  • 14.11.2019, 08:13
  • 531

Увечері 13 листопада до України повернувся Ігор Мазур, якого затримували в Польщі.

Він — ветеран війни на Донбасі, співробітник секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини, заступник голови УНА-УНСО. «Завдяки чіткий і професійній роботі органів української влади — Офіса президента, дипломатів, народних депутатів, МВС, Національній поліції — Ігор Мазур (Тополя) повернувся до України. Це стало можливим зокрема і тому, що ще ввечері в день затримання Українське бюро Інтерполу за дорученням міністра МВС Арсена Авакова надіслало пакет документів, які прямо свідчили про зловживання РФ своїм правом звернення до цієї міжнародної організації. Окрему подяку хочу висловити послу України в Польщі — Андрію Дещиці», — написав у Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Це також підтвердила омбудсмен Людмила Денісова, передає УНІАН. За її словами, консул особисто супроводжував переїзд Мазура на територію України.

Що ж до самого затримання і звинувачень Ігор Мазур, його побратими, і дипломати називають їх абсурдними, кажуть це політична помста Росії. Мазура звинувачують в участі у боях у Грозному під час Першої чеченської війни. За такі ж звинувачення у Росії раніше затримали, катували і засудили Миколу Карпюка та Станіслава Клиха, які ніколи не були в Чечні. Мазур каже, справді у той час у Чечні був, але як журналіст, висвітлював звірства режиму. Мазура спочатку відпустити на поруки керівника дипломатичної служби. І така практика існує. Мазур міг пересуватися Люблінським воєводством лише у супроводі консула. Також він мав приходити за викликом слідчих у прокуратуру.

Схожі новини