Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хлопчик із Волині виспівав путівку до Лондона

Максимко Ткачук з Турійська - неодноразовий переможець найповажніших співочих конкурсів. Невдовзі може здійснитися його велика мрія – виступ на сцені у столиці Великої Британії.

Змалку вихованням Максимка займається бабуся Лариса. (Батьки дитини розлучилися й створили нові сім’ї). Жінка каже, відчула його потяг до музики з пелюшок. Співала колискову — він слухав, звучала якась пісня по телевізору — і собі щось мугикав. Коли підріс, почав підспівувати мелодії, що лунали з екрану. А коли пішов до школи, став брати уроки вокалу у вчителів. І хоч як не було важко бабусі самій все тягнути, старалася, щоб онук продовжував навчання, навіть коли до педагога доводилося по кілька разів на тиждень їздити в інше місто.

Що важко доводиться цій родині — не сказати нічого. Бо усі труднощі долають лиш удвох. Донедавна не мали власного куточка, тулилися по найманих хатах. А сьогодні хоч старенький, та придбали свій будиночок. Потрошки доводять його до ладу, сплачують кредити… І коли так важко бабусі стає на душі (а нещодавно ще й втратила роботу), її піднімає над усіма труднощами онукова пісня. Дзвінка, як гірська ріка, і чиста, як найдорожчий кришталь.

Нещодавно хлопчик повернувся з міжнародного конкурсу «Поверни мені музику», що проходив в Одесі. Конкурс зібрав на одній сцені 65 учасників. Максим виконував перед журі дві пісні — «Плакала калина» та «Джамайка». Із завмиранням серця він разом з бабусею Ларисою слухав імена переможців. Ось вже назвали лауреата третьої премії, другої, першої… Бабуся обійняла онука, бо відчувала, як тріпоче його серце. І коли назвали його ім’я як володаря Гран Прі, щастю не було меж!

— Цей конкурс відкрив Максимку ще одну можливість — поїхати у Велику Британію, — розповідає пані Лариса. — Адже Максиму вручили сертифікат на участь у міжнародному конкурсі у Лондоні, що проходитиме у столиці Англії у лютому. Вже готуємо документи.

Жінка дякує ангелам-охоронцям Максимка, його педагогам — викладачу студії естрадного співу «Надія» Ірині Новожиловій з Ковеля та Ігорю Ящуку, вчителю музики турійської гімназії, де навчається хлопчик.

До речі, невдовзі Максимко поїде до німецького Барзенгаузена. Адже це місто та волинський Ковель, де навчається співу хлопчик, — побратими. Наші діти з різдвяними концертами побувають у мерії, на головній ялинці та у різних соціальних закладах.

Схожі новини