Передплата 2024 «Добра кухня»

Польське громадянство знайшло героя

Українця Андрія Сіровацького, який врятував людей на польській трасі, відзначили на державному рівні

Республіка Польща офіційно надала громадянство українцю Андрію Сіровацькому та його родині. У червні цього року український водій врятував чотирьох людей із палаючого авто під час масштабної ДТП на трасі біля Щеціна. Від імені президента акти надання польського громадянства Сіровацьким урочисто вручив воєвода Любуський Владислав Дайчак.

Сіровацький подякував за відзнаку і зазна­чив, що те, що зробив, було його обов’язком. Як по­відомляє польське видання Do rzeczy, 9 червня український водій їхав трасою А6 на робо­ту в Норвегію. Близько 13.20 побачив на трасі дим і палаючі авто. Це був ефект «карамбо­лю», коли вантажівка врізалася у «колєйку» з шести легкових автівок, які стояли в заторі… Вибухнула пожежа.

«Я взяв вогнегасник і пішов до автомобіля, — розповідав Ан­дрій виданню Glos Szczecinski. — Всередині були дві жінки і двоє дітей. Жінки були пристебну­ті пасками безпеки, але все ж вдалось дістати їх через вікно. На щастя, я не був сам, хтось ще допомагав. Витягнули теж водія фури. На жаль, не всіх вда­лось врятувати — забракло часу і можливостей. Не вважаю себе героєм, просто рятував людей, бо так треба було».

Андрій Сіровацький разом із дружиною, донькою і сином жи­вуть у Стшельцах Краєнських Любуського воєводства. До Польщі Андрій приїхав у 2016 році з міста Черкас. Спочат­ку жив і працював у польських Слюбах, потім перетягнув до Польщі родину, і переїхали до Стшелєц Краєнських. Ан­дрій є професійним водієм-«далекобійником», працює у транспортній фірмі, а його дру­жина — косметолог.

Схожі новини