Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кожному району — по басейну!

Їх обіцяють спорудити до 200-ї річниці плавання у нашому місті

Наступного року львівському плаванню виповниться 200 років. Саме Львів був першим містом України, де почали займатися цим видом спорту. З цієї нагоди у мерії та Федерації плавання у Львівській області виношують ідею спорудити аж шість нових басейнів. Для цього у мерії шукають земельні ділянки.

Як сказав на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, щодо чотирьох ділянок є уже домовленості, по двох тривають дискусії. Мер каже, у Ратуші ще немає чіткої думки, за які гроші звести басейни — у співпраці із забудовником чи самостійно, тобто за гроші міської скарбниці.

Депутат Львівської міської ради, голова Федерації плавання у Львівській області Андріян Гутник розповів «ВЗ»: за найскромнішими підрахунками, один басейн обійдеться у півмільйона євро. Спортивний коштує від 10 мільйонів євро. Гутник повідомив, ювілей плавання увічнять пам’ятником (наразі не знають, яким він буде), також у Львові відбудуться міжнародні змагання плавців.

З досьє «ВЗ»

У навчальних закладах міста Львова — 28 басейнів, з яких 24 у школах та 4 у садках. Серед цих басейнів 19 діючих, 9 потребують капітального ремонту. За станом на початок листопада, ремонт триває у басейнах СЗШ № 86, № 29, № 72. Виготовлено проектно-кошторисну документацію на ремонт чотирьох місць для плавання: «Первоцвіт», Ліцей імені Пулюя, СЗШ № 43 та ДНЗ № 57.

Схожі новини