Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кінним каретам у Львові дали “зелене світло”

Комісія з питань туристичного навантаження Львівської міської ради дозволила відновити роботу кінних карет у центрі Львова.

Нагадаємо, після трагічного випадку, коли запряжений у карету кінь налякався феєрверків, в’їхав у лавку на проспекті Свободи і поранив молоду дівчину (потерпіла опинилася в реанімації і досі оклигує), каретам заборонили їздити. Але не надовго! Тепер вони можуть надалі працювати і заробляти гроші.

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку, голова комісії Андрій Москаленко, у мерії довго дискутували, чи варто відновлювати роботу карет, але питання поставили на голосування комісії. Каже, на кону туризм міста, адже гості з України та з-за кордону користуються послугами карет. Роботу карет відновили, але поставили перед власниками бізнесу кілька вимог. Одна з них — безпека туристичної поїздки: встановлення камер на маршруті кінних екіпажів. «Вимагаємо облаштування кишень в місцях посадки-висадки, — наголошує пан Андрій. — Також перегляд протоколів реагування у разі, якщо стається щось за участю коня. Тобто, щоб відразу було інформування ветеринарної служби, швидкої допомоги, підрозділів МНС».

Схожі новини