Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський вранці переконував "Слуг народу" проголосувати за законопроект про створення ринку землі

  • 13.11.2019, 11:10
  • 541

У середу вранці відбулося засідання парламентської фракції "Слуга народу", на якому президент України Володимир Зеленський закликав депутатів підтримати проект закону №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".

Про це повідомила представник Кабміну в парламенті, депутат фракції «Слуга народу» Ірина Верещук, передає DT.UA.

«Він переконував, що потрібно проголосувати за закон, який власне запропонував депутат Сольський (законопроект № 2178−10 — ред.)», — сказала Верещук журналістам у кулуарах парламенту після засідання фракції.

При цьому вона зазначила, що вважає всі внесені в парламент законопроекти щодо земельної реформи недопрацьованими і такими, які «не можна приймати навіть у першому читанні».

Верещук підкреслила, що відкриття ринку землі є значущим процесом, але для неї особисто важливо те, як це відкриття ринку буде відбуватися.

Нагадаємо, що Верховна Рада сьогодні розгляне в першому читанні законопроекти про ринок землі, яким передбачається відкриття ринку сельхосземель з 1 жовтня 2020 року. Напередодні президент Володимир Зеленський запевнив, що землю в Україні зможуть купувати лише українські громадяни. Іноземці зможуть купувати земельні ділянки лише у випадку, якщо про це українці проголосують на всеукраїнському референдумі.

Схожі новини