Передплата 2024 ВЗ

"Із порядку денного у ВР зняли законопроєкти про ринок землі", - Геращенко

  • 11.11.2019, 19:57
  • 591

Народна депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко заявила, що в новому порядку денному Верховної Ради на вівторок законів по землі немає

Про це вона написала у Facebook.

«Ще годину тому в порядку денному вівторка першим питанням стояли закони про землю. Дуже сирі, непродумані і такі, які не захищають права українців, не передбачають створення земельного і прозорого кадастру, доступних кредитів, й механізму захисту родючості земель. Мовчу вже про те, що в суспільстві не проведено інформаційну кампанію по впровадженню ринку землі. Навіть міжнародні організації застерігають українську владу від поспіху і турборежиму в революційному для країни питанні, усвідомлюючи можливий резонанс в суспільстві», — написала Геращенко.

Вона додала, що закони станом на зараз не стоять у новому порядку денному.

«Зараз на сайті ВР — новий порядок денний на вівторок, законів по землі немає. Ще на погоджувальній пропозицію перенести питання впровадження ринку землі з вівторка не підтримали Слуги і Голос. Але, таки відтерміновується. Це одначає одне — голосів в слуг на ці недосконалі закони немає,» — пише нардепка.

Геращенко висловила свою думку щодо запровадження ринку землі.

«Я точно за ринок землі. Не голосувала за мораторій. Але я точно за закон, який впроваджуватиме реальний, а не фіктивний ринок і захищатиме право українців на землю. А не за імітацію „ринку“», — підсумувала співголова фракції «ЄС».

Схожі новини