Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Відкриття доступу слідчим ДБР до документів Генштабу Міноборони загрожує нацбезпеці держави", - Забродський

  • 11.11.2019, 17:42
  • 556

Рішення Печерського суду про надання доступу слідчим Держбюро розслідувань до документів Генерального штабу Міністерства оборони України, зокрема до Стратегічного плану застосування Збройних сил України загрожує національній безпеці держави

Про це в коментарі заявив депутат фракції «Європейська Солідарність» Михайло Забродський.

«Хотілось би звернути увагу, як нещодавно було повідомлено, Печерський районний суд надав доступ своїм рішенням до Стратегічного плану застосування Збройних сил України, зокрема слідчим Державного бюро розслідувань. Одразу хочу пояснити: йдеться про документ, з яким в нашій країні взагалі знайомі в повному обсязі десяток, можливо два десятка людей, включаючи Верховного головнокомандувача ЗСУ», — наголосив депутат.

«Це робиться саме в той час, коли за заявами керівництва ДБР, вони не можуть забезпечити в повній мірі секретність і відповідний режим у своєму відомстві», — підкреслив він.

«Це робиться в той час, коли дійсно є реальний ризик витоку інформації і, зокрема безконтрольного розповсюдження складових плану і інформації, яка міститься в цьому документі», — заявив Михайло Забродський.

«Наша політична сила вбачає в цьому пряму загрозу національній безпеці. Тому що існує реальний ризик потрапляння цього документу в цілому, або окремих його елементів, в тому числі і в руки Росії як країни-агресора», — підкреслив парламентар.

Схожі новини