Передплата 2024 «Добра кухня»

Апеляційний суд ухвалив рішення про продовження ліквідації УПЦ КП

  • 11.11.2019, 18:13
  • 594

Шостий апеляційний суд Києва у понеділок, 11 листопада, ухвалив рішення про продовження ліквідації Київської патріархії Української православної церкви

Про це повідомляє «Релігійна правда», передає Новинарня

«Ліквідація Патріархії Київського Патріархату вже йде. Є ліквідаційна комісія та її голова — митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (Яременко). Фактично сьогодні судом було визнано те, що владика Філарет вже не є чинним керівником Патріархії, а всі ліквідаційні дії має здійснювати саме ліквідатор Іоан Черкаський», — пояснив представник Мінкульту.

Суд вирішив скасувати попередню ухвалу щодо забезпечення позову, тобто став на бік Міністерства культури і Православної Церкви України.

Як пояснили представники Мінкульту в суді, раніше позовами до Окружного адмінсуду про забезпечення позову юристи владики Філарета «підвісили» справу щодо ліквідації УПЦ КП. Але зараз усе розблоковано й нічого не забороняє реєстраторам міністерства, після звернення ліквідатора — завершити процес ліквідації. Тобто зробити зміни в реєстрі — з «в процесі припинення» на «припинено».

У пресслужбі поліції Києва повідомили, що під час цього засідання у приміщенні суду на вулиці Московській відбувалася сутичка між представниками релігійної організації та працівниками суду — група осіб розбила скляні двері в будівлі й намагалися потрапити на засідання. Для припинення конфлікту працівники поліції застосували сльозогінний газ.

П’ятьох активних учасників інциденту доставили до райуправління, у них наразі відбирають пояснення для встановлення всіх обставин інциденту

Схожі новини