Передплата 2024 ВЗ

В Одесі священик разом із сином депутатом побили парафіянина

  • 11.11.2019, 11:58
  • 647

За інформацією ПЦУ, колишній настоятель храму Віталій Сенник і його сім'я «тероризують церковну громаду, сіють розбрат і творять фізичні безчинства» проти духовенства й віруючих

В Одесі депутат Одеської обласної ради разом з братом і батьком-священиком побили парафіянина собору Різдва Христового Православної церкви України, через якого в місті неодноразово відбувалися конфлікти.

Про це повідомила прес-служба Одеської єпархії ПЦУ, передає УНІАН

Згідно з повідомленням, 10 листопада зафіксовано факт спроби фізичного тиску на віруючих Одеської єпархії в кафедральному Соборі Різдва Христового.

«Йдеться про дії депутата Одеської обласної ради від партії „Опозиційна платформа за життя“ Романа Сенника, його брата Івана та батька Віталія (колишнього священника собору), які втрьох жорстоко побили одного з парафіян, про що заявлено в органи Національної поліції», — сказано в заяві.

В єпархії наголошують, що Віталію Сеннику, який раніше був настоятелем вказаного храму, розташованого в центрі міста (вул. Пастера, 5), 9 місяців тому заборонили богослужіння в ньому.

Водночас, як наголошується в заяві, колишній настоятель храму і його сім'я «тероризують церковну громаду, сіють розбрат і творять фізичні безчинства» проти духовенства та віруючих ПЦУ.

«Більше того, не маючи жодних документів, ці особи силою захопили приміщення собору, зривають процес становлення Православної церкви України на території міста та Одеської області, порушують норми вітчизняного законодавства», — заявили в єпархії.

Також в єпархії звернулися до представників відповідних державних органів влади з проханням дати правову оцінку діям цих громадян, вжити заходів для безпеки громадян, збереження релігійного миру в Одесі. У Головному управлінні Національної поліції в Одеській області УНІАН підтвердили факт звернення з приводу конфлікту в храмі.

Схожі новини