Передплата 2024 ВЗ

Затриманий в Польщі ветеран АТО Мазур розповів, що робив на російсько-чеченській війні

  • 11.11.2019, 10:14
  • 694

Мазур дав прес-конференцію в Любліні, на якій розповів, чому був у Чечні

Затриманий у Польщі ветеран АТО та співробітник секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ігор Мазур спростував свою участь у російсько-чеченській війні. Про це він повідомив на брифінгу у Польщі, пише Радіо Свобода.

«Я не брав участі у бойових діях, я був на території Чечні у той час. Ми приїхали туди, як журналісти, і я працював у прес-центрі „Вільний Кавказ“. Українські прикордонники не попереджали мене, що я у списку Інтерполу», — заявив Мазур у Любліні, передає Главком

Він додав що у Польщі був кілька разів після того, як звільнився зі Збройних сил. «Я був у базі Інтерполу з 2014 року, просто Інтерпол не давав хід цьому. Останні місяці Росія почала активно працювати на міжнародному рівні. Інтерпол здався і включив нас у так званий „чорний список“. На жаль, Інтерпол допомагає у цьому Росії», — додав Мазур.

Ігор Мазур (Тополя) народився у Хмельницькій області та отримав фах вчителя історії та правознавця. Був керівником осередку «Правого сектора» у Київській області і начальником штабу 24 сотні самооборони Майдану під час Революції гідності.
З травня 2014 перебував у зоні АТО. З квітня 2015 року — офіцер Збройних сил, командир роти, заступник начальника штабу розвідувального батальйону в секторі «М». Після демобілізації у 2016 році став заступником голови партії УНА-УНСО.

9 листопада у Польщі, на прикордонному пункті Дорогуск було затримано українського політика, одного з лідерів УНА-УНСО, 46-річного ветерана АТО Ігоря Мазура.

У запиті Російська Федерація звинувачує Мазура в тероризмі, а саме — в участі в першій чеченській війні на боці військ президента Чечні, генерала Джохара Дудаєва у складі батальйону УНСО «Вікінг». Матеріали запиту РФ на затримання Мазура ґрунтуються на справі політв’язнів Кремля Миколи Карпюка і Станіслава Клиха.

10 листопада польська прокуратура віддала Мазура на поруки українському консулу

Схожі новини