Передплата 2024 ВЗ

Причетному до секс-скандалу нардепу Яременку вже знайшли три кандидатури на заміну

  • 10.11.2019, 19:33
  • 1 112

У фракції «Слуга народу» є три кандидатури на посаду голови Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, яку обіймає Богдан Яременко.

Про це в коментарі журналістам повідомив голова фракції Давид Арахамія, передає УНІАН.

За його словами, завтра на засіданні фракції Яременко повинен висловити свою позицію щодо скандальної ситуації довкола нього, а потім має відбутися голосування. «Моя особиста думка полягає в тому, що він повинен піти з голови комітету. Він має залишитися в комітеті, тому що він дуже досвідчений дипломат. Але це питання етичного характеру, якесь етичне покарання має бути», — вважає Арахамія.

Він переконаний, що покарання не має бути настільки жорстким, як складання мандату. На запитання, чию кандидатуру запропонують на посаду голови комітету, Арахамія відповів: «Є трійка кандидатів, потенційних». Водночас він не назвав прізвищ, лише додав, ці депутати не здогадуються, що є кандидатами на посаду голови комітету.

Нагадаємо, 30 жовтня журналісти одного з інтернет-видань сфотографували, як голова Комітету В Р з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, народний депутат від фракції «Слуга народу» Богдан Яременко під час роботи в сесійній залі переписувався на сайті знайомств, зокрема домовлявся про зустріч з дівчиною.

Спочатку в коментарі журналістам Яременко заявив, що «це сфабриковане листування», яке він зробив з наміром висловити протест проти того, що «дехто, хто називає себе журналістами, зловживають». 31 жовтня він виступив з погрозами журналістам кримінальною відповідальністю за втручання в особисте життя. З трибуни В Р Яременко попросив вибачення у виборців, своєї фракції та у президента Володимира Зеленського.

При цьому депутат наголосив, що дружина не має до нього претензій, але претензії висувають «моралісти». Він закликав не перейматися за те, як він представлятиме парламент як голова комітету. 1 листопада три фракції закликали зняти Яременка з посади голови Комітету В Р з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Того ж дня Яременко заявив, що передасть голові Верховної Ради Дмитру Разумкову заяву про складення повноважень голови комітету ВР.

Схожі новини