Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З "китової в'язниці" у Росії випустили всіх тварин

  • 10.11.2019, 19:58
  • 1 080

У Росії відпустили останню партію білух, що утримувались в браконьєрській "китовій в'язниці" на Далекому Сході.

Про це повідомляє телеканал «Прямий» з посиланням на РосЗМІ.

«31 білуху випустили сьогодні в бухті Успіння на півдні Приморського краю. Це був фінальний випуск, в „китовій тюрмі“ не залишилося тварин», — заявив представник Всеросійського науково-дослідного інституту рибного господарства і океанографії.

Нагадаємо, російські вчені випустили на волю вісім китів: шість білух та двох косаток. Їх утримували пів року в так званій «китовій тюрмі», з метою продажу в китайські цирки та дельфінарії.

Раніше повідомлялось, що близько сотні косаток і білух, яких хотіли незаконно продати в китайські океанаріум, і наразі утримують в бухті Середня під Находкою щонайменше з жовтня минулого року. Через тісноту зоозахисники назвали вольєри для тварин «китовою в'язницею». З бухти вже зникли три білухи і косатка, можливо, вони загинули.

Першою закликала президента Р Ф Володимира Путіна втрутитись в ситуацію з утриманням тварин голлівудська акторка та модель Памела Андерсон.

Згодом голлівудський актор Леонардо Ді Капріо назвав утримання косаток і білух в бухті під російською Находкою «нелюдським захопленням» та закликав звільнити тварин. Петиція з закликом, яку актор розповсюдив в соцмережах, набрали близько мільйона підписів.

Також повідомлялось, що команда фахівці організації Whale sanctuary project, на чолі якої океанолог Жан-Мішель Кусто, прибула до Росії, щоб взяти участь в операції з порятунку і реабілітації білух і косаток з «китової в'язниці» в Приморському краї РФ.

Схожі новини