Передплата 2024 ВЗ

Глава МЗС Польщі прокоментував затримання Мазура

  • 10.11.2019, 16:14
  • 600

Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив, що польські органи влади ухвалять рішення щодо затриманого на польському кордоні заступника глави "УНА-УНСО", ветерана АТО Ігоря Мазура відповідно до міжнародного права.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на TVN 24.

Перебуваючи в Берліні на церемонії 30-ї річниці падіння Берлінської стіни, Чапутович пояснив, що рішення про затримання «було ухвалене прикордонною службою, яка не знає, яку функцію виконує людина, яка перебуває у списку Інтерполу».

«І Україна, і Росія є сторонами угоди Інтерполу, і обов'язок прикордонної служби — затримати таку особу», — сказав він.

Чапутович заявив, що польські консульські органи з’ясовують з українською стороною причини внесення Мазура в розшук.

«Іноді сторони угоди Інтерполу зловживають можливістю включення (осіб) до списку. Ці питання будуть проаналізовані та вивчені. Відповідні рішення відповідних польських органів влади будуть ухвалені відповідно до міжнародного права», — сказав він.

Ігоря Мазура затримали напередодні в Польщі на КПП «Ягодин-Дорогуськ» на запит Росії через канали Інтерполу. РФ звинувачує Мазура в участі в боях на площі «Мінутка"у Грозному в Чечні.

У неділю Мазура допитують у відділі Окружної прокуратури Холма в Польщі. О 16:00 суд Любліна обиратиме запобіжний захід українцю.

Ігор Мазур — заступник голови «УНА-УНСО», очолював осередок «Правого сектора» Київщини, брав участь в антитерористичній операції на Донбасі, є одним із засновників «Руху опору капітуляції».

Мазур також є головним спеціалістом Офісу Уповноваженої ВРУ з прав людини, помічником народного депутата та має державні нагороди, отримані за участь у захисті незалежності та суверенітету України.

Схожі новини