Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мінветеранів закликало Інтерпол не ставати інструментом Кремля проти українців

  • 10.11.2019, 14:33
  • 494

У Міністерстрві готові надати будь-яку допомогу в переговорах із польською стороною в ситуації з Ігорем Мазуром «Тополею», якого затримали при перетині Польського кордону на КПП Дорогуськ-Ягодин та надати всю необхідну підтримку його родині.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Керівництво Мінветеранів переконано, що кремлівські КГБешники таким чином просто виконують свою роботу, щодо утискання українських патріотів, і це лише один з різновидів гібридної війни, яку Росія веде проти нас.

«Усвідомлюючи марність будь-яких переговорів з нашим ворогом-Росією, закликаємо міжнародну організацію Інтерпол не ставати тим інструментом, яким Кремль намагається застосувати проти наших захисників. Наймерзенніше, що країна агресор не гребує нічим, аби дискредитувати Україну та її солдатів в очах міжнародної спільноти, зокрема і міжнародною правоохоронною практикою. Ми категорично проти видачі нашого ветерана Ігоря Мазура російській стороні!», — зазначили у міністерстві.

Відомство готове надати підтримку сім’ї Ігоря Мазура, а також правозахисникам, які опікуватимуться цією справою.
Ігор Мазур активіст та учасник Революції Гідності, в 2014-ому році був керівником «Правого сектору» В Київській області та начальником штабу 24-ої сотні Самооборони Майдану.

З травня 2014-ого воював в зоні проведення АТО в добровольчому батальйоні, в 2015-ому році долучився до лав ЗСУ. Після демобілізації продовжив активну громадську діяльність, став головою партії УНА-УНСО та заступником головного командира УНСО.
Крім того Ігор Мазур є головним спеціалістом Офісу Уповноваженої ВРУ з прав людини, помічником народного депутата України та має державні нагороди, отримані за участь у захисті незалежності та суверенітету України.

Схожі новини