Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В аеропорту Шарм-ель-Шейху загорівся український літак із пасажирами на борту

  • 10.11.2019, 08:13
  • 614

У єгипетському аеропорті міста Шарм-ель-Шейх у суботу, 9 листопада, сталася пожежа на одному з літаків української авіакомпанії SkyUp.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Міністерство цивільної авіації Єгипту.

Повідомляється, що у літака, який здійснював рейс із Запоріжжя, загорілося шасі. Після приземлення борту стався витік мастила з гідравлічної системи, в результаті чого загорілася одна з шин шасі. Після приземлення пасажири та екіпаж літака були евакуйовані.

Зазначається, що рятувальна служба аеропорту швидко впоралася з пожежею, чим запобігла поширенню вогню на інші частини літака. В результаті інциденту ніхто з пасажирів літака не постраждав.

Офіційний коментар щодо інциденту оприлюднила також пресслужба авіакомпанії SkyUp. «Посадка літака B737 UR-SQH, що виконував рейс SQP 7153 за маршрутом Запоріжжя — Шарм-ель-Шейх, пройшла в штатному режимі. При зарулюванні на стоянку було виявлено задимлення, яке швидко загасили співробітники аеропорту без підключення спецтехніки», — повідомив перевізник.

В авіакомпанії уточнили, що на борту знаходилися 189 пасажирів і 7 членів екіпажу. Після інциденту SkyUp замінить гальмо і основне колесо на судні, де виявлено проблему. Через ремонт стануться вимушені затримки в розкладі польотів. «Ця подія викликала затримку наступного рейсу і зміни в розкладі деяких інших рейсів компанії», — зауважили в пресслужбі.

Схожі новини