Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Майже половина жителів ОРДЛО вірять у дієвість "формули Штайнмаєра" у досягненні миру, - опитування

  • 09.11.2019, 15:13
  • 489

Так звана "формула Штайнмаєра", яка була нав'язана Україні Москвою в якості однієї з умов проведення саміту "нормандської четвірки" і викликала політичні баталії та масові акції протесту по цей бік лінії розмежування, вселяє віру у досягнення миру у 43,3% жителів ОРДЛО.

Не вірять у дієвість «формули» 33,4% опитаних, 21,4% — взагалі нічого про неї не чули.

Про це пише DT.UA.

Проведене ще до підписання «формули Штайнмаєра» опитування групи «Рейтинг» показало, що мирне врегулювання з її допомогою готові підтримати лише 18% українців по цей бік лінії розмежування; 23% — виступають проти такої ініціативи, а 60% респондентів вагалися з відповіддю, що цілком зрозуміло, враховуючи складність і специфічність теми.

Дивує, швидше, той факт, що з приводу «Штайнмаєра» не змогли дати відповідь лише 1,8% жителів ОРДЛО.

Дослідження проводилося Українським інститутом майбутнього і «Дзеркалом тижня. Україна» за допомогою компанії «Нью Імідж Маркетинг Груп» з 7 по 31 жовтня 2019 р. Методом face-to-face опитано 1606 респондентів: 800 — у непідконтрольній частині Луганської і 806 — у непідконтрольній частині Донецької областей. Для розрахунку порівняльної вибірки були використані офіційні статистичні дані 2014 р., які були скориговані з урахуванням існуючих демографічних даних ВПО, які залишили непідконтрольні території. Похибка результатів не перевищує 3,2%.

Схожі новини