Передплата 2024 «Добрий господар»

Центренерго — у топ-пріоритеті на приватизацію, - Гончарук

  • 09.11.2019, 14:15
  • 576

Компанія Центренерго є у топ-пріоритеті на приватизацію для нинішнього уряду.

Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на Київському міжнародному економічному форумі, передає hromadske.

На зауваження про те, що, за даними журналістських розслідувань, Центренерго перебуває під впливом Коломойського, Гончарук відповів: «Я ніколи не робив вигляд, що нічого не відбувається. У нас в енергетиці досі повно груп впливу, які контролюють ті чи інші частини системи».

Він зазначив, що зараз завдання уряду № 1 — підготувати країну до опалювального сезону і «це не найкращий час воювати з монополіями».

«Але там, де ми бачимо, що є безпосередній вплив, який прямо зараз шкодить або заважає держінтересам, ми одразу максимально швидко впливаємо», — зауважив прем’єр.

«Досить недавно був перезавантажений регулятор на енергетичних ринках — НКРЕКП. На мою думку, вплив груп впливу у новому регуляторі принципово менший. Хто чия людина можна довго дискутувати. Чи є і загальній енергетиці професіонали з досвідом, які ні з ким не пов’язані й на них ніхто нк впливає? Я не знаю» — сказав прем’єр.

«Якщо зараз десь в якійсь частині енергетичної системи, у тому числі в Центренерго, є люди, які працюють не на державу, вони будуть замінені», — додав він.

«У нас дві мети у випадку Центренерго. Задача № 1 — наростити склади вугілля, щоб країна безпечно увійшла в опалювальний сезон. І це зроблено. Друге — підготувати країну до опалювального сезону, щоб українці не сиділи без тепла через наші війни. І те, і інше зроблено», — зазначив Гончарук.

Він наголосив, що Центренерго має бути підготовлений до приватизації.

«Орган, який відповідає за приватизацію — Фонд держмайна. У Фонді зараз менеджер, який не залежить від жодного олігарха. Цей прогрес також не можна не помічати. Тому ми не сидимо і не вдаємо, що нічого не відбувається», — сказав прем’єр.

Він додав, що уряд зараз працюємо над тим, щоб вплив на енергетичну систему різними групами впливу «зменшився настільки, щоб не можна було когось в чомусь звинувачувати».

«Центренерго — у топ-пріоритеті на приватизацію. І я хочу, щоб ця компанія була приватизована зовнішнім, справжнім іноземним гравцем. І уряд буде робити все можливе, щоб сюди зайшов якийсь сильний гравець», — підсумував прем’єр.

Схожі новини