Передплата 2024 «Добра кухня»

«Чекаю, коли мені підкинуть «вкрадений» телефон». Назарій Брезіцький розповів "ВЗ" свою версію бійки з Володимиром Цвілем

«ВЗ» вже оприлюднив версію резонансного конфлікту від пана Цвіля.  Сьогодні нам вдалося поспілкуватися з іншим учасником конфлікту - Назарієм Брезіцьким. Ми зустрілися в його офісі.

«У серпні цього року до мене зателефонував Цвіль, котрого я знаю десь п'ять років. Може, шість років… (Цвіль казав про два роки знайомства.Авт.), — починає розмову пан Назарій. — Каже, я би хотів вирішити з тобою деякі питання. Запропонував допомогу по одному підприємству, де я маю суди, бо я юрист, займаюся банкрутством, санацією. Сказав, що він дуже впливовий чоловік, всіх знає і може мені допомагати… Відповів йому, що немає у цьому потреби. Крім того, Цвіль пропонував мені підтримати деяких осіб, не називаючи прізвищ, в політичних процесах. Мовляв, можна на цьому заробити. Я йому відмовив у всіх пропозиціях. Минулої суботи, о 21-й годині «з копійками», Цвіль раптом зателефонував мені зі словами: «Ти брехун, оголошую тобі війну». Кажу йому: «Ви зателефонували Назарію Брезіцькому. Чи правильно зателефонували?». Той знову каже, що я брехун, що «ви всі брехуни…». Я вже хотів кидати слухавку, а він каже: «Стоп, стоп, стоп. Чекай! Я в тому готелі, де ми з тобою колись бачилися. Під'їдь, маю для тебе цінну інформацію. Це для тебе важливо». Я був за кермом у той момент, розвернувся і під'їхав у готель. Там побачив Цвіля, який спілкувався з двома людьми. Я їх не знаю. коли прийшов, вони пересіли за сусідній стіл, а я підсів до Цвіля…

— Ви були з охоронцем?

— Я був не сам, а з товарищем. Він не охоронець. Коли я сів до Цвіля, мій товариш стояв неподалік, біля дверей. Говорив по телефону… Запитую Цвіля, яку інформацію хотів мені повідомити. Каже, що хотів зі мною поговорити, щоб ми щось зробили, щось заробили… Запитую: «Ви мене назвали брехуном. Чому ви це робите?». Він каже: «Бо ти брехун». Я обурився. Тоді він переводить розмову і каже, що вчора став радником президента, у нього, мовляв, правоохоронна і судова система в руках, і може мені «любе» допомагати. Кажу, мені не потрібна його допомога. Тоді він говорить, що у нього є людина, яку треба підтримати на виборах мера. Якщо я та моя громадська організація підтримаємо цю кандидатуру, то він візьме з нього гроші і поділиться зі мною.

Я запитав, що це за людина, він не відповів. У мене склалося враження, що він нашу розмову записує. Бо поводився досить зухвало. Я знову запитую його, чому обзиває мене брехуном? Тоді він говорить мені: «Я оголошую тобі і твоїй сім'ї війну». Я йому відповідаю, якщо, не дай Боже, хтось буде лізти до моєї сім'ї, я зроблю цій людині у десять разів гірше. Після цих слів хочу вставати і йти геть, бо бачу, що нема з ким говорити. У цей момент Цвіль буквально налітає на мене і штовхає на мене стіл… Б'є мене кулаком у голову. У мене є велика подряпина. Я падаю на підлогу, вдаряюся ліктем. Він налітає на мене і намагається бити. Не розумію, що відбувається, чи він психічно неврівноважений? Я його відштовхую ногами. Він оббігає мене і хоче бити з іншого боку. Я його другий раз відштовхую ногами. У цей момент до Цвіля підходить мій товариш і тоді Цвіль відходить і починає мені погрожувати.

Двоє людей, що відсіли від Цвіля, не втручалися. У момент, коли на мене летів стіл, і я падав на підлогу, в зал зайшов Орест Чебеняк, котрого я добре знаю. Він якраз побачив той момент, коли Цвіль намагався мене бити. Мене, 35-річного спортсмена, 58-річний чоловік намагається бити! Я не розумів, що коїться. Взяв свою шапку, сумочку і вийшов звідти.

Коли прийшов додому, мені зателефонували з райвідділу і заявили: «Ви побили людину, вона втратила свідомість, і ви вкрали у неї телефон». Жодних телефонів я не крав! Сто років мені потрібен цей телефон! І нікого я не бив.

У мене, як юриста, є кілька судових справ, тож, припускаю, хтось зацікавлений у тому, щоб зіпсувати мені імідж і зробити мені біду. Можливо, хтось заплатив Цвілю гроші, щоб він організував цю провокацію. Зараз чекаю, щоб мені підкинули той телефон.

Цвіль сказав, що він втратив свідомість, і що у нього вкрали телефон. Це стаття 187, частина перша: розбій з грабежем. Від трьох до семи років.

— Чи бачили вашу бійку офіціанти?

— Всі бачили. Там було багато людей.

Я поїхав у готель, де стався інцидент, щоб взяти відеозапис. На жаль, камери не бачать всієї повної ситуації…

Пан Назарій показує мені відео на своєму мобільному телефоні. Якість відео погана. Видно ноги людини, яка лежить на підлозі і захищається від нападника. Самої людини не видно, тільки ноги до колін. Потім видно, як до людини, подібної на Цвіля, підходить чоловік (товариш Брезіцького). І Цвіль відстрибує від «ніг», при цьому тягне з собою крісло. Але далі нічого не відбувається.

Брезіцький каже, що він у цей момент підвівся на ноги, взяв свої речі і вони з товарищем пішли геть. Усе це — розмова і шарпанина — тривало не більше 2−3 хвилин.

Брезіцький каже, що під час цього інциденту Цвіль весь час провокував його на конфлікт і на бійку. Вважає, що поведінка Цвіля була неадекватною.

Схожі новини