Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ситуацію у Новояворівську та Новому Роздолі нарешті визнали надзвичайною

Рішенню ЛОДА передувала спроба зірвати пресконференцію у Пресклубі, організовану народним депутатом України Тарасом Батенком, який досі безуспішно апелював до очільника області Маркіяна Мальського

Сьогодні, 8 листопада, ситуацію з опалювальним сезоном у Новому Роздолі та Новояворівську визнали надзвичайною техногенного характеру.

Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Тараса Греня, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Ухваленню рішення передувала пресконференція народного депутата України Тараса Батенка, який напередодні безуспішно звертався до очільника ЛОДА Маркіяна Мальського визнати ситуацію у двох містах надзвичайною, та ексзаступника міського голови Нового Роздолу Андрія Цюри.

Пресконференцію, до слова, намагалися зірвати представники скандально відомої у Львові Г О «Українська спілка учасників АТО». Про це повідомляє zaxid.net.

"Активісти" намагалися зірвати пресконференцію і дати час ЛОДА спрацювати "на випередження". Фото zaxid.net
"Активісти" намагалися зірвати пресконференцію і дати час ЛОДА спрацювати "на випередження". Фото zaxid.net

Однак дії «активістів» не змогли завадити організаторам висловитися. Тарас Батенко розповів про ситуацію у Новому Роздолі, а також про заходи для вирішення проблеми з теплопостачанням обидвох міст. Він навіть заявив, що готовий подарувати голові ЛОДА Маркіяну Мальському калькулятор і прогноз погоди.

У мережі жваво коментують спробу зриву пресконференції. До прикладу, користувач Тарас Подвірний написав, що «активісти» мали завданням пригальмувати перебіг пресконференції, аби влада встигла спрацювати «на випередження ініціативи знизу».

Тарас Батенко у коментарі для «Високого Замку» заявив, що оголошення надзвичайної ситуації техногенного характеру у Новому Роздолі та Новояворівську важливе тим, що ЛОДА тепер прямо відповідатиме за стан справ у цих містах. «Вони не хотіли цього робити раніше, оскільки не бажали брати на себе відповідальність, — сказав народний депутат. — Але ми змусили їх це зробити, завдяки інформаційному розголосу».

Тарас Батенко також повідомив, що допомогти фахівцями, які зможуть запустити теплоелектроцентралі у Новому Роздолі та Новояворівську, зголосився міський голова Львова Андрій Садовий. Він, зокрема, обіцяє прислати до «аварійних міст» спеціалістів з львівських ТЕЦ.

«Оголошення надзвичайної ситуації техногенного характеру передбачає виділення коштів на ремонтні та інші необхідні роботи з резервного фонду області. Отже, гроші на оплату праці залучених до роботи людей будуть», — каже Тарас Батенко.

Народний депутат також висловив стурбованість певними відмінностями ситуації у Новому Роздолі та Новояворівську. Новороздільці мають ще й клопіт з поривами труб, які сталися навесні, тому їх також слід терміново усунути. У Новояворівську таких клопотів, на щастя, немає, — підсумував Тарас Батенко.

Схожі новини