Передплата 2024 «Добра кухня»

На Хмельниччині 4-річний хлопчик помер через декілька секунд після уколу

  • 08.11.2019, 17:16
  • 2 754

За фактом смерті чотирирічного хлопчика відкрили кримінальне провадження

У Віньковецькій районній лікарні Хмельницької області раптово помер чотирирічний хлопчик, якому, за словами медиків, зробили ін'єкцію вітамінів. Мама привела сина до лікарні, тому що скаржився на незначні болі у животі, передають «Факти».

Дитині зробили низку аналізів, нічого критичного не знайшли, тому вирішили вколоти препарат для поліпшення захисних сил організму.

За словами матері, він помер через кілька секунд після уколу — медсестра не встигла шприц витягти. Хлопчика реанімували майже 40 хвилин, але безрезультатно.

Лікар-неонатолог Володимир Галанзовський, який призначив смертоносний укол, шокований не менше:

«Цей коензим композитум — це такий препарат, набір вітамінів і мінералів. Він йде при ацетономічному синдромі».

Судмедексперти назвали попередню причину смерті — гостре запалення бронхів. А медики припустили, що це може бути вірус, тому що тиждень тому щось подібне вбило і 22-річну сусідку сім'ї хлопчика. Дівчина раптово померла від запалення легенів. Родичі обурені тим, що лікарі намагаються пов'язати ці дві жахливі смерті, і вважають, що так намагаються виправдати свою некомпетентність.

Є ще одна версія — обоє отруїлися хімікатами, якими аграрії окроплюють свої угіддя.

За фактом смерті чотирирічного хлопчика відкрили кримінальне провадження. Поки нікого підозрюють — чекають результатів експертиз

Схожі новини