Передплата 2024 «Добра кухня»

Обшуки СБУ у Столара пов'язують з розкраданням коштів від будівництва Окружної дороги

  • 08.11.2019, 16:31
  • 637

Слідчі дії тривають в офісі, який пов’язують з народним депутатом від "Опозиційної платформи - За життя" Вадимом Столаром

Обшуки, що тривають в одному з офісів у бізнес-центрі «Парус» в Києві, пов’язані з документуванням протиправної діяльності посадових осіб КМДА, КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» і ТОВ «Еко-Буд-Трейд» під час витрачання бюджетних коштів в сумі близько 800 млн грн в ході реалізації проекту «Будівництво Великої Окружної дороги», передає УНІАН

Як стало відомо з джерел у правоохоронних органах, слідчі заходи вживаються в рамках кримінального провадження № 42 019 100 000 000 296 (за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України) Головним управлінням СБУ у місті Києві та Київській області. Сьогодні це управління спільно з прокуратурою Києва і ЦСО «А» проводить санкціоновані обшуки за адресою, де зареєстровано адвокатське об'єднання «Турчінов і партнери» з метою відшукання речей та документів, що підтверджують протиправну діяльність посадових осіб КМДА, які підозрюються у багатомільйонних зловживаннях під час будівництва Великої окружної дороги у столиці.

За даними слідства, чиновники КМДА спільно з посадовцями комунальних і приватних підприємств привласнили значну суму коштів з майже мільярда гривень, виділених з бюджету на будівництво.

За інформацією правоохоронних органів, у вказаній протиправній схемі розкрадання бюджетних коштів підозрюють і народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Вадима Столара.

Наразі у Києві відбуваються обшуки в офісі адвокатського об’єднання, яка представляє інтереси однієї з комерційних структур, задіяних у проекті.

Схожі новини