Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський ветував закон про верифікацію пенсій і субсидій

  • 07.11.2019, 17:14
  • 587

Президент України Володимир Зеленський ветував законопроєкт №1231 про верифікацію (перевірку) пенсій, пільг, субсидій, стипендій та різних видів соціальної допомоги. Наразі текст пропозицій Зеленського до закону відсутній

Останній етап проходження законопроєкт № 1231 — 7 листопада повернутий із пропозиціями президента, готується на розгляд з вето глави держави, свідчить інформація на сайті парламенту, передає 24 канал

Під перевірку мали б потрапити пенсіонери, субсидіанти, студенти, матері-одиначки. Планувалося, що держава вивчатиме матеріальне становище таких громадян, які отримують:

пенсію, пільгу, субсидію, стипендію;

грошову виплату з державного бюджету;

грошову виплату з місцевого бюджету, Пенсійного фонду або Фонду соціального страхування.

Автор цього законопроєкту, голова фінансового комітету Ради Данило Гетманцев пояснював, що якщо людина має квартири в різних містах України і на кожну отримує субсидії — це несправедливо. Також несправедливо, якщо людина померла, а їй продовжують платити пенсію. Тож ці факти і планувалося перевіряти.

За ідеєю Гетманцева, законопроєкт мав би сприяти розбудові справедливої системи соціального забезпечення в Україні, підвищити адресність державних виплат та оптимізувати бюджетні видатки.

Схожі новини