Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Нинішня влада будує в Україні режим путінського зразка", - у "ЄС" прокоментували обшуки "Прямого"

  • 07.11.2019, 12:37
  • 441

У партії Порошенка прокоментували обшуки у власника телеканалу «Прямий»

Після вчорашніх намірів запровадити кримінальну відповідальність для журналістів за так звану «неправдиву інформацію» влада почала реалізовувати свої плани наступу на свободу слова. Про це йдеться в заяві партії «Європейська солідарність».

Так у політсилі відреагували на обшуки, які сьогодні слідчі ДБР влаштували в офісі власника каналу «Прямий» Володимира Макеєнка.

«Прямий» канал залишається одним з небагатьох засобів масової інформації, який не співає осанну президенту Зеленському. Саме з цим ми пов’язуємо обшуки в офісі Володимира Макеєнка, який є власником «Прямого каналу». Ключову роль у цих діях, як завжди, відіграє поплічник Януковича Портнов та його «шістка» керівник ДБР Труба", — йдеться у заяві.

У політсилі Петра Порошенка нагадали, що Україна переживала різні часи, «але до подібного тиску на засоби масової інформації не вдавалися навіть у часи Януковича».

«Наступ на свободу слова є одним з елементів зміни геополітичного курсу країни, який проводить нинішня влада. Мотиви влади зрозумілі — побудова в Україні режиму путінського зразка, коли правляча монобільшість вже поставила під контроль президента Зеленського усі правоохоронні структури та суди», — повідомили у «ЄС».

У «Європейській солідарності» планують звертатися з відповідними заявами до європейських структур та міжнародних організацій, «оскільки дії української влади не відповідають стандартам європейської демократії та повертають Україну в русло російського штибу авторитарної політики».

Схожі новини