Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Окупанти призвали до армії Росії вже 19 тисяч кримчан

  • 06.11.2019, 19:34
  • 479

У Криму триває десята призовна кампанія, і на початок листопада понад 19 тисяч кримчан були призвані до лав ЗС РФ.

Про це заявив аналітик Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов під час круглого столу «Російська військова присутність в Україні та її вплив на ситуацію з правами людини», передає Укрінформ.

«Крим, згідно з доповіддю прокурора Міжнародного кримінального суду, — окупована територія, і всі дії російської влади на окупованій території підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду. Тобто вони розглядаються з точки зору Женевської конвенції та Римського статуту. І саме російські військові винні в тому, що в Криму проводиться незаконний призов. Зараз проходить уже десята призовна кампанія в Криму, і на початок листопада понад 19 тисяч мешканців Криму були призвані до лав ЗС РФ. Це робиться військкоматами, які підпорядковані Міністерству оборони РФ, Генштабу З С РФ, тобто це воєнний злочин», — заявив Сєдов.

Він також нагадав, що російські військові беруть активну участь у пропаганді ЗС РФ серед дітей. Зокрема, майже щотижня відбуваються акції у вигляді «парадів», виставок військової техніки. Крім того, під керівництвом військових створюються дитячі табори, де діти, починаючи з молодших класів, отримують навички поводження зі зброєю.

Схожі новини