Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лавров звинуватив США у створенні та визнанні ПЦУ

  • 06.11.2019, 17:58
  • 1 189

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив Сполучені Штати Америки у створенні Православної церкви України.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров після переговорів з грецьким колегою Нікосом Дендіасом, повідомляє телеканал «Прямий» з посиланням на росЗМІ.

Так, Лавров підкреслив, що існує зовнішній вплив у питаннях, що стосуються Елладської православної церкви (ЕПЦ) і автокефальної Православної церкви України (ПЦУ).

Зокрема глава російського МЗС заявив, що «мирному листу» главі УПЦ Єпіфанію від глави ЕПЦ архієпископа Афінського і всієї Греції Ієроніма передував візит в Афіни держсекретаря США Майка Помпео.

«Керівник Держдепу особливо і не приховував, що серед питань, які він там вирішував, було і це», — сказав Лавров.

На його думку, саме з цією метою (визнання ПЦУ — ред.) американські дипломати їздили на гору Афон, а митрополит Єпіфаній публічно заявив, що створення церковної структури було б неможливим без прямої підтримки Вашингтона.

«Стає очевидним, що Сполучені Штати не хочуть обмежуватися тим, що вже було зроблено, і намагаються просувати розкол у православному світі в цілому. Така робота проводиться практично з усіма православними церквами», — наголосив російський дипломат.

Нагадаємо, предстоятель Елладської церкви, архієпископ Ієронім, надіслав митрополиту Київському Єпіфанію лист, в якому йдеться про офіційне визнання Православної церкви України.

12 жовтня Собор Ієрархів Церкви Греції підтвердив канонічність автокефалії Православної церкви України.

Схожі новини