Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Секс-скандал в уряді Великої Британії: міністр подав у відставку

  • 06.11.2019, 20:15
  • 930

Член кабінету міністрів Великої Британії Алан Кернз подав у відставку на фоні сексуального скандалу.

Йому закидали, що він знав про негативну роль свого колишнього помічника у судовому процесі щодо зґвалтування, коли асистент став кандидатом на виборах до парламенту Уельсу, передає ВВС.

Алан Кернз з 2016 року обіймає в уряді посаду державного міністра з питань Уельсу.

Колишній помічник міністра Росс Інгленд у квітні 2018 року як свідок «саботував» судовий процес, на якому його друга Джеймса Хакетта звинувачували у зґвалтуванні жінки.

Росс Інгленд, який фактично виступав на боці захисту, на суді розповідав, що сам мав сексуальні стосунки із жертвою зґвалтування.

Жертва зґвалтування назвала ці свідчення неправдивими. А суддя наполягав, що його свідчення про історію сексуальних стосунків було неприпустимим і не має відношення до конкретного випадку зі зґвалтуванням.

Наприкінці 2018 року Росса Інгленда номінували кандидатом від Консервативної партії до парламенту Уельсу.

Згодом жертва зґвалтування закликала міністра Алана Кернза звільнитись з посади через можливе сприяння своєму помічнику стати кандидатом до парламенту Уельса. Вона стверджувала, що він на той момент знав про роль помічника у судовому процесі.

На момент номінування Росса Інгленда кандидатом в депутати міністр Алан Кернз називав свого помічника «другом та колегою».

Після публічного скандалу, який спалахнув минулого тижня, урядовець заперечував, що на момент висунення його помічника кандидатом в депутати він знав про його роль у судовому процесі.

Проте згодом журналісти ВВС отримали електронного листа міністра за серпень 2018 року, з якого виходить, що політик знав про скандальні судові свідчення Росса Інгленда.

Під тиском преси політик таки вирішив піти у відставку й надіслав про це листа прем'єр-міністру Борису Джонсону.

«Це дуже чутливе питання, у світлі постійних спекуляцій я подаю у відставку з посади міністра з питань Уельса», — повідомив політик.

Схожі новини