Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Українці почнуть запитували у Зеленського, чому не сидить за ґратами Коломойський", - Тарас Кузьо

Відомий британський політолог українського походження вважає, що, попри можливості побороти корупцію, президент застосовує їх проти політичних опонентів

Тарас Кузьо в ексклюзивному інтерв'ю для газети «Високий Замок» заявив, що популярність Володимира Зеленського залежить від його бажання виконувати свої передвиборчі обіцянки. Зокрема, побороти корупцію. Однак насправді чинний президент демонструє політичну волю не у цій царині, а задля подолання політичних опонентів.

«Він (Зеленський. — Ред.) буде змушений когось садити. Крім того, на відміну від Порошенка, він має більше можливостей. Порошенко не мав монобільшості у парламенті, не було Антикорупційного суду. Якщо Зеленський не посадить корупціонерів, його популярність почне різко падати. Причому садити повинен не своїх опонентів, а справжніх корупціонерів. І бажано зі свого оточення, — вважає Тарас Кузьо. — Але він цього робити не буде! Вже бачимо, що шукає на роль корупціонерів ритуальні жертви з оточення попередньої влади. Водночас Коломойський буде йому постійно нагадувати про себе і про ПриватБанк. А українці почнуть запитували у Зеленського, чому не сидить за ґратами Коломойський, який завдав українській державі збитків на п'ять мільярдів доларів?».

Інтерв'ю головного редактора «Високого Замку» Наталії Балюк з Тарасом Кузьом читайте у завтраньому номері тижневика або на нашому сайті.

Схожі новини