Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"ДБР… мало б з’ясувати, звідки у Портнова ці матеріали", - Горбатюк

Горбатюк припускає, що його експідлеглий з Портновим викрали матеріали по Майдану

Колишній керівник у справах Майдану Сергій Горбатюк каже, що його експідлеглий разом із юристом Андрієм Портновим могли викрасти матеріали розслідування, щоб звинуватити його у злочині.

Так Горбатюк прокоментував «Українській правді» звинувачення, озвучеі Портновим, про «викрадення» двох томів справи по розстрілам на Майдані

«Це робиться умисно, не тільки для моєї дискредитації, але і для створення підстав, зокрема щодо проведення обшуків в мене та слідчих і прокурорів у цьому провадженні, — заявив Горбатюк. — Думаю, це зроблено не просто так, а саме для залякування мене у зв’язку з моїми останніми заявами про перешкоджання та блокування розслідування стосовно екс- і діючих високопосадовців…

Хочу заявити про вчинення злочину саме Портновим А. у завідомо неправдивому повідомленні про злочин, вчинений мною, і ознаки організації саме ним спільно із прокурором викрадення матеріалів провадження.

ДБР… мало б з’ясувати, звідки у Портнова А. ці матеріали (кримінальні провадження на дорозі не валяються), і перевірити версію про організацію саме ним викрадення матеріалів провадження".

За словами Горбатюка, над розслідуванням розстрілів на Майдані тривалий час працював прокурор Микола Павлович Ніколаєв.

З початку 2018 року Горбатюк неодноразово подавав стосовно свого підлеглого скарги «про притягнення його до відповідальності за підозрою у зливі інформації у цьому провадженні та інших порушеннях».

Прокурора до відповідальності не притягнули.

Екскерівник Управління спецрозслідувань припускає, що частина матеріалів справи могла залишатися у Ніколаєва.

Водночас, Горбатюк стверджує, що на момент його звільнення матеріали по вбивствам майданівців знаходились у приміщенні прокуратури, а не в нього.

Схожі новини