Передплата 2024 «Добрий господар»

У Кремлі назвали зустріч "нормандської четвірки" до кінця року "передчасною"

  • 05.11.2019, 16:10
  • 521

У Кремлі вважають, що говорити про зустрічі у "нормандському форматі" на рівні глав держав до кінця 2019 року передчасно.

Про це заявив прессекретар президента Р Ф Дмитро Пєсков, повідомляє Українська правда.

«Позиція Росії по нормандському формату незмінна і послідовна. Росія і президент Володимир Путін виступають за продовження роботи в нормандському форматі. Хочемо якомога швидше провести саміт, але разом з тим вважаємо, що цей саміт повинен бути добре підготовлений для забезпечення відповідної результативності», — заявив Пєсков.

На питання про те, чи можливе проведення саміту до кінця року, Пєсков заявив: «Поки передчасно говорити, поки як і раніше дуже багато питань залишається на порядку денному».

Спікер Путіна відмовився говорити про зміст документа, який може бути прийнятий за підсумками майбутньої зустрічі.

Нагадаємо, для зустрічі у нормандському форматі Росія висунула певні умови — підписати «формулу Штайнмаєра», розведення у Золотому та Петрівському.

Українська сторона виконала майже всі умови. Розведення у Петрівському планується згодом у листопаді, за умови 7-ми денного режиму тиші.

Таким чином, Росія блокує зустріч лідерів країн «нормандської четвірки», за результатами якої сторони можуть підписати документи, важливі для досягнення миру на Донбасі.

Раніше у Кремлі заявляли, що підготовка до саміту «нормандської четвірки „неможлива“ через нові підходи і запити однієї зі сторін».

При цьому 3 листопада Пєсков заявив, що Путін зацікавлений у проведенні зустрічі з лідерами ФРН, Франції та України у «нормандському форматі» за умови термінової необхідності.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляв, що лідери України, Росії, Франції та Німеччини можуть провести саміт у Парижі в середині листопада, якщо Київ та проросійські сепаратисти на сході України зможуть підтримувати припинення вогню.

Схожі новини