Передплата 2024 «Добра кухня»

"ДБР зловживає правами!": адвокат заявив про фейковість справ щодо Порошенка

  • 05.11.2019, 15:28
  • 411

Партнер адвокатського об’єднання "Barristers" Ілля Новіков має намір знищити повну фейковість і надуманість справ стосовно п'ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка.

Як заявив у інтерв'ю виданню «Резонанс» адвокат «Barristers» Олексій Шевчук, ДБР в цьому випадку зловживає своїми правами, адже, на його думку, не можуть окремі громадяни, не будучи співробітниками ДБР, так активно брати участь у розслідуванні, пише OBOZREVATEL.

Він зауважив, що Державне бюро розслідувань не може стверджувати про відсутність заангажованості.

«Слідство тут носить абсолютно однобічний характер з обвинувальним ухилом. І я зовсім не бачу того, що воно враховує й іншу позицію. Тобто ми тільки й чуємо, що слідство щось там знайшло. Але ж воно має повідомляти, що воно отримало від захисту, що думку захисту також враховано. Натомість, така інформація взагалі мені невідома — ні зі слів мого партнера, ні від ЗМІ», — зазначив Шевчук.

Адвокат додав, що чинний директор ДБР Роман Труба не має достатньої компетенції для того, щоб керувати таким серйозним органом.

«Доки керувати Бюро буде барабан, а не Труба, пустий, порожній барабан, який звинувачує то активістів, то своїх заступників, то інших керівників правоохоронних органів, то пресслужбу. Рівень Романа Труби — це рівень секретаря сільської ради, і на цьому рівні він має й залишатися, а не керувати таким серйозним органом», — сказав Шевчук.

Він також зауважив, що заступники директора відомства гідні очолити цей орган. «І є багато інших людей навколо, які теж можуть бути у сто разів кориснішими для ДБР», — підсумував Шевчук.

Ранішк, адвокат п’ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що директора ДБР Романа Трубу допитають у суді.

Йдеться про напад проросійських провокаторів на Порошенка біля будівлі ДБР 25 липня, внаслідок якого постраждали співробітники Управління державної охорони.

Схожі новини